Välkommen till Lisch, tidningen är nedlagd

Lisch, eller Lidköping, är staden som jag bor och verkar i och som jag utgår ifrån när jag åker och gör hemsida på en dag, gör virtuella rundturer eller håller föreläsningar. Under tre år var det också namnet på den medborgarjournalistiska tidning jag startade 2011. Tidningen är nu nedlagd och domänen ligger vilande i väntan på nya roliga projekt.

Skärmdump av Lisch.se...Jag startade tidningen ”Nytt i Lidköping” som senare blev ”Lisch, nytt i Lidköping” när mitt företag var relativt nytt och jag började titta på hur jag skulle marknadsföra mig själv. Att annonsera i de två befintliga tidningarna var knappast något som jag hade råd med. Istället såg jag att det skulle vara billigare att starta en egen nättidning. Då skulle jag, om jag fick några läsare, få reklam för företaget samtidigt som jag fick en naturlig träning i att skriva texter. Fotografera kunde jag redan även om det alltid också är roligt.

Jag såg också ett behov i Lidköping av att samla ihop och länka ut redan befintlig information från officiella kanaler, som till exempel kommunen och turistbyrån. Men framförallt skulle jag länka ut det i sociala medier där de officiella kanalerna i princip var osynliga. Så Lisch.se hade både Facebooksida och Twitterkonto redan från början, och det var framförallt på Facebook som läsarna kom i kontakt med Lisch.se.

Nu flera år senare finns det tre andra tidningar från Lidköping på Facebook och kommunens nya hemsida är fantastisk. Det finns inte samma behov av en sammanfattande kanal då många redan har en helt egen sådan direkt på Facebook, och jag har inte längre tid att åka på presskonferenser och skriva artiklar om sådant jag tycker de andra tidningarna borde skrivit om.

På senare tid har Lisch.se bara fungerat som en podcast, och det är verkligen ett format som jag gillar och det är också ett format som saknas i Lidköping. Tydligen gör man podcasts i utbildningen på De la Gardiegymnasiet, så förhoppningsvis kommer det snart en Lidköpingspod.

Hör gärna av dig eller lämna en kommentar om du har en idé om vad vi borde göra med Lisch.se i framtiden, eller om du eller någon du känner behöver en hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>